Het cholesterol verlagen is geen doel. Het is een heel traject. En niet zomaar een traject. Elke goede keuze die we maken, is een kleine stap op weg naar een gezondere en gelukkigere toekomst.


1. Het begon in Finland…

Een groot cholesterolverlagend traject begon in Finland, in het begin van de jaren 70, toen men startte met een omvangrijk volksgezondheidsprogramma, het North Karelia Project genaamd. Het doel was om veranderingen in dieet en levensstijl te bewerkstelligen en de hartgezondheid van duizenden Finnen te verbeteren.


2. Het idee…


Het idee ontstond om cholesterolverlagende voedingsmiddelen te maken en daarmee ook het idee voor Benecol®. Tegen die tijd was het ook al bekend dat stanolen, die van nature te vinden zijn in planten, het cholesterol verlagen. Er waren echter nog geen geschikte methoden om voeding te verrijken met plantenstanolen. Voedselfabrikant Raisio in Finland nam de uitdaging aan om dit probleem uit te weg te ruimen.

3. De oplossing…

De oplossing werd in 1989 gevonden, toen onderzoeker Ingmar Wester een baanbrekend idee kreeg, terwijl hij met zijn dochter aan het spelen was. Zijn innovatie was plantenstanolester, dat aan verschillende soorten voedingsmiddelen kan worden toegevoegd, zonder dat dit de smaak en effectiviteit aantast.

In 1995 werd het allereerste product van Benecol® met plantenstanolester op de markt gebracht in Finland.4. Bewezen effectief…


Sindsdien is het cholesterolverlagende effect van plantenstanolester bewezen in meer dan 70 klinische studies. Producten van Benecol® verlagen het cholesterol met een gemiddelde van 10% in 2 tot 3 weken en zorgen dat het laag blijft indien het dagelijks wordt genuttigd. Plantenstanolester heeft van zowel de Amerikaanse FDA (US Food and Drug Administration) en de Europese Commissie het recht op gezondheidsclaims gekregen. Plantenstanolester, dat alleen te vinden is in de voedingsmiddelen van Benecol®, wordt ook aanbevolen in verscheidene internationale richtlijnen op het gebied van hart- en vaatziekten.

5. Benecol®, een vertrouwd merk…

Tegenwoordig wordt Benecol® erkend als een mondiaal, vertrouwd merk met een aantal cholesterolverlagende voedingsmiddelen waar miljoenen tevreden mensen, in zo’n 30 landen wereldwijd, van profiteren. Het zijn mensen die we als onze vrienden en onze partners in hartgezondheid zouden willen beschouwen, aangezien we weten dat zij fan zijn van verse yoghurt, heerlijke yoghurtdrankjes, smakelijk broodbeleg en vele andere gezonde en effectieve voedingsmiddelen en -supplementen van Benecol® die wereldwijd beschikbaar zijn.


6. Een beter leven…

Wellicht bent u vandaag gestart met uw cholesterolverlagend avontuur of al een heel eind op weg. Soms is er slechts een klein duwtje nodig om dingen te veranderen. Misschien bent u al gestopt met roken, gestart met sporten en het letten op uw gewicht, of heeft u meer groenten toegevoegd aan uw maaltijden. Goed zo! De voedingsmiddelen en -supplementen van Benecol® zijn een extra, effectieve en eenvoudige stimulans m.b.t. uw dagelijkse inspanningen om uw cholesterol te verlagen en deze laag te houden.

Draag zorg voor een gezonde toekomst en koester het leven dat u liefheeft! We zullen u tijdens het hele proces ondersteunen.

Bekijk ons product